Rognan Fargehandel Nordsjö Idé & Design

Meny

Tilbehør tapet

Mann som skjærer tapet med knic

God planlegging er viktig for å få et godt resultat når du skal tapetsere og sparkle.

Sørg derfor for at du har alt tilbehør tapet du trenger til jobben før du begynner. I vår sjekkliste finner du alt du trenger for et vellykket resultat.

Før du tapetserer må du passe på at veggen er jevn- ta bort spiker- og tapetrester. Før du starter må du også sparkle og slipe veggen. Gode hjelpeverktøy her er:

De fleste tapeter settes opp med å rulle lim rett på veggen. Velg rett lim til rett tapet. Bruk en rull og forlengerskaft til påføring av lim.

Før du setter første lengde bruk en loddesnor til å vatre opp første lengde.  Ett tapetbord, en tommestokk, saks og blyant er også gode hjelpeverktøy til oppsetting og tilpassing av tapet i hjørner etc. Se hvordan tapetsere.

Brytebladkniv fra Jordan

Brytebladkniv

Pass hele tiden på at tapetkniven er skarp, og at tapetet ikke krøller seg når du skjærer den til.

Ha en fuktig svamp eller en mikrofiberklut tilgjengelig hvis du søler.

Det er viktig å tørke bort limrester med en gang. Trykk også skjøtene til med en skjøterulle. Da unngår du at skjøtene spriker.

Informasjon om cookies

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å forbedre funksjonalitet og ytelse, for å vise deg relevante reklamemeldinger, og for å samle inn statistisk informasjon. Hvis du fortsetter å oppholde deg på denne nettsiden, gir du ditt samtykke til bruken av informasjonskapsler som plasseres på enheten din, og behandling av dine personopplysninger. Du får mer informasjon ved å lese retningslinjene for informasjonskapsler.


Nei, gi meg mer informasjon